Komisija za izbor kandidata za selektora reprezentacije BiH u krnjem sastavu Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz obavila je razgovor sa Mehom Kodrom.

Trener švicarskog Servettea načelno je zainteresovan za ponovno preuzimanje fudbalske reprezentacije BiH, ali komisiji nije rekao definitivno da – prvenstveno zbog odgovornosti koju osjeća prema klubu koji trenutno vodi.

– Volim Bosnu i Hercegovinu i fudbal. Promijenio bih neke stvari ako bih došao na mjesto selektora. Imam svoje ciljeve i znam kako radom do njih i doći. – poručio je diplomatski nedavno Meho Kodro.

Komisija za izbor selektora (Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović) ranije je razgovarala sa Amarom Osimom koji je predstavio svoj način rada i koji je definitivno zainteresovan za preuzimanje reprezentacije BiH.

– Obavio sam razgovor sa Fudbalskim savezom BiH. Ne znam šta će sada biti i ne bih ni o čemu hipotetički govorio. – rekao je Amar Osim.

Planirano je da se obavi razgovor još sa hrvatskim trenerom Robertom Prosinečkim.

Na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora FS BiH dogovoreno je kako Komisija mora do 1. novembra dostaviti svoje prijedlog/e, a da će jednom od predloženih trenera biti izglasano povjerenje 10. novembra na sjednici IO FS BiH.

Dogovoreno je da je selektorov i cilj reprezentativaca BiH plasman na EURO 2020, kroz Ligu nacija ili kroz kvalifikacije za predstojeće kontinentalno takmičenje. Mora biti osoba koja poznaje prilike u nacionalnom timu BiH i u radu treba posjedovati autoritet i poraditi posebno na disciplini u timu. Četveročlana komisija na spomenutom sastanku je usaglasila i da kod kriterija prilikom pregovora potencijalni selektor ne mora u CV-u imati referencu “vrhunski fudbaler”, ali da shodno UEFA pravilima mora posjedovati profi trenersku licencu.

(BIH.ba)