Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u saorganizaciji sa Fudbalskim savezom Amerike i Kolorada od 23. do 25. maja organizovaće u Denveru (SAD) talent kamp “Otvorena vrata” za igrače iz Amerike.

Koordinator kampa Murat Alibašić, inače trener omladinskih selekcija Colorado Rapidsa, očekuje učešće oko 120 mladih talentovanih fudbalera bh. porijekla.

“Obzirom da smo znali da će odziv biti veliki, potrudili smo se da ozbezbijedimo optimalne uslove za održavanje ovako velike manifestacije. Za potrebe kampa obezbijeđena su četiri travnata terena u “Bromfield Commons Park”. Za završne probne utakmice, koje će se igrati trećeg dana, osiguran je funkcionalni Five Star Stadium koji prima 5.000 gledalaca. Pored toga, za naše učesnike u kampu pripremili smo sve, od opreme, prijema, prevoza, optimalnih uslova, kvalitetnih trenera, bh. selektora, mnogobrojnih menadžera i skauta do adekvatnih protivnika za probnu utakmicu. U sportskom smislu kamp može početi “odmah”. govori za Infodesk bh. dijaspore Murat Alibašić.

Manifestaciji, za razliku od sličnih fudbalskih kampova u svijetu, neće prisustvovati samo mladi fudbaleri, nego i njihove porodice i prijatelji pa se očekuje nekoliko hiljada posjetilaca.

“Pošto se očekuje da će ovoj manifestaciji prisustvovati nekoliko hiljada naših ljudi, potrudili smo se da za sve njih organizujemo dodatne aktivnosti, pripremili smo i cjelodnevna druženja u parku pored kampa, sa bosanskohercegovačkim specijalitetima te zabavn večer na kojoj će ih zabavljati lokalni muzičari. Pored toga, za sve naše učesnike i goste rezervisali smo hotel Omni koji se nalazi u prelijepom ambijentu i ima odlične uslove za boravak i druženje. Siguran sam da će ova tri dana osim sportskog karktera zasigurno imati i onaj društveni jer to će biti jedinstvena prilika da se sretnu stari sportski prijatelji i upoznaju novi.” poručuje Alibašić u razgovoru za “BHDinfodesk”.

(Reprezentacija.ba)