Zmajevi nastavljaju pripreme za Grčku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak će nastaviti pripreme za kvalifikacionu utakmicu protiv Grčke (9. juni).

Od objavljivanja spiska pa do danas Mehmed Baždarević ostao je bez Danijela Milićevića, Daniela Pavlovića, Avdije Vršajevića i Radeta Krunića. Nestrpljivo se čekaju vijesti iz Torina gdje će Miralem Pjanić do sutra saznati da li ga povreda iz finala Lige Šampiona može koštati nastupa protiv Grčke.

Bez obzira na povrede Meša Baždarević ima na raspolaganju igrački kadar koji može odigrati kvalitetnu utakmicu protiv Grčke.

Meša nas je naučio da najviše vjeruje u provjerene snage, pa je teško očekivati da na terenu vidimo nekog od igrača koji nisu tu od početka kvalifikacija.

Bez Kolašinca i Pavlovića selektor vjerovatno ima najveću dilemu da li Lulića povući u odbranu na lijevog beka, te tako značajno izgubiti na eksplozivnosti naše reprezentacije u ofanzivnom dijelu igre.

Budu li tokom priprema Bešić i Medunajnin uvjerili selektora da se nalaze u dobroj formi ne treba biti iznenađen da i oni dobiju svoju minutažu na terenu, možda čak i u početnom sastavu.

Bez obzira na sastav naša reprezentacija mora kao glavni adut imati fanatičnu borbenost i trčanje, te za cilj imati ponavljanje one partije iz Atine, ali naravno uz bolju realizaciju i veću koncentraciju u odbrani.

Reprezentacija je nakon tri dana priprema u Sarajevu imala slobodan vikend, a sutra će se okupiti u Trening centru NFSBIH gdje će trenirati do petka.

(Reprezentacija.ba)