Zanimljivi sportski događaji pred nama

Mjesec juni koji je danas počeo biće jedan od zanimljivjih u historiji bh. sporta.

Između niza zanimljivih događaja posebno se izdvajaju ona tri koja ćete aktivno pratiti putem Reprezentacija.ba portala.

(3. juni) Finale Lige Šampiona

U subotu 3. juna Miralem Pjanić sa svojim Juventusom igra finale Lige Šampiona protiv Real Madrida. Pjanić je uz Salihamidžića i Baljića tek treći Bosanac koji igra finale najjačeg klupskog takmičenja, što dovoljno govori o važnosti ovog događaja. Salihamidžić i Baljić su sa Bayernom i Real Madridom podizali pehar Lige Šampiona, pa se nadamo kako će to isto poći za rukom i Pjaniću.

(9. juni) BiH – Grčka

Nakon pola kvalifikacija za SP 2018 Zmajevi sami odlučuju o svojoj sudbini. Pobijede li Grčku u petak navečer u Zenici napraviće veliki korak ka plasmanu u Rusiju.

Uz fantastičnu formu Džeke, Pjanića i drugih zvijezdi našeg tima sigurni smo da nas očekuje prava fudbalska ljepotica.

Bilino Polje odavno je rasprodano, a očekuje se kako će utakmicu putem malih tv. ekrana pratiti Bosanci i Hercegovci diljem planete.

(14. – 17. juni) RUKOMET 

Rukometna reprezentacija BiH ima velike šanse da se plasira na Europsko prvenstvo.

Ukoliko 14. juna pobijedimo Španiju koja se već plasirala, a Finska pobijedi Austriju kolo prije kraja bh. rukometaši osiguraće ovaj veliki uspjeh.

Ne desi li se tada takav scenarij, ostaje prilika da pobjedom protiv Austrije 17. juna u Beču osiguramo plasman na Europsko prvenstvo.

Ne sumnjamo kakvu će Zmajevi imati podršku u glavnom gradu Austrije!

(Reprezentacija.ba)