Pjanić u intervjuu za “Sky Sport” najavio pohod na preostala dva trofeja

Iako nije nastupio zbog suspenzije, veznjak bh. reprezentacije, Miralem Pjanić (27), posebno će pamtiti finalni meč Kupa Italije, u kojem je njegov Juventus savladao Lazio (2:0) i time stigao do rekordnog 12. naslova ovog takmičenja.

Pjaniću je to bio prvi trofej u dresu Juventusa, ali i karijeri, ako ne računamo onaj naslov prvaka Ligue 2 s Metzom.

“Sjajan je osjećaj podići trofej, jer je to bilo jedno uzbudljivo putovanje. Kada sam došao u Torino, tražili su mi da donesem kući Kup Italije i šesti uzastopni Scudetto. Kao dijete sam sanjao da budem dio ovih mečeva. Oduševljeni smo s prvim trofejom ove sezone i naravno da ne želimo da on bude jedini”, rekao je Pjanić u intervjuu za “Sky Sport” i nastavio:

“Ispunili smo prvi od naših ciljeva i sada se već okrećemo drugom. Potom naravno slijedi i finale Lige šampiona narednog mjeseca”.

Pjanić je u superlativima govorio o svom timu, kojeg je nazvao pravom “pobjedničkom mašinom”.

“Klub je napravio nevjerovatan miks igrača koji su osvojili sve u svojim karijerama i onih koji posjeduju izgarajuću želju za uspjehom. Glad i upornost koju imamo je izvanredna. Ovaj tim je nemilosrdan, prava pobjednička mašina”.

Za sebe kaže kako mu je po dolasku u Juventus trebalo malo vremena da se privikne, a da mu je u tom pomogao i trener Massimiliano Allegri.

“Uvijek sam vjerovao da imam kvalitet da igram bilo koju ulogu u sredini terena. Trebalo mi je malo vremena da se priviknem nakon dolaska, ali i trener Massimiliano Allegri mi je pomogao u tome. On zna kako podići igrača, a isto tako da smiri situaciju i to je razlog zbog čega ima sjajan odnos s igračima”.

Juventus će već u nedjelju imati priliku da osigura naslov prvaka Italije, za što će mu biti potrebna domaća pobjeda protiv Crotonea.

“Cijeli tim je okrenut nedjeljnom meču protiv Crotonea. Imamo veliki respekt prema toj ekipi, koja je u velikoj seriji i koja će se boriti za svaku loptu. Nema sumnje da ćemo gledati sjajan Juventus u toj utakmici. Potpuno smo fokusirani da uradimo ono što treba i osvojimo naslov pred našim navijačima”, dodao je Pjanić.

(Reprezentacija.ba)