Bh. trojac u Konyi igra odlično ove sezone

Golovima našeg Riada Bajića, momčad Konyaspora je sinoć savladala u revanš meču polufinala Kupa Turske ekipu Kasimpaše rezultatom 2:0 i po prvi put u historiji se plasirala u finale najmasovnijeg takmičenja u Turskoj (Konya u prvom susretu izgubila 2:3).

Bajić je i u prvom duelu ove dvije ekipe postigao gol, baš kao i naš mladi reprezentativac Amir Hadžiahmetović, pa slobodmo možemo reći da su Bosanci odveli Konyu u historijsko finale.

Treći Bosanac, Deni Milošević nije igrao od prve minute zbog lakše povrede, ali je dobio priliku od 70. minute.

Upravo je Milošević u oktobru 2016. godine u duelu grupne faze Europa lige između Konye i portugalske Brage (1:1), postigao jedini gol za Konyu i na taj način ušao u historiju ovog kluba, s obzirom da je to bio prvi pogodak Konye u europskim takmičenjima ikada.

Sva tri bh. internacionalca igraju sjajno ove sezone za Konyu.

Riad Bajić (23) je trenutno najbolji igrač ekipe i sa 16 golova u ligi je prvi strijelac kluba (treći trijelac lige).

Bajić je ubilježio 43 meča za Konyu u tekućoj sezoni, a naredne bi mogao igrati u nekom od najvećih turskih klubova (Galatasaray i Fenerbahče ga žele dovesti).

Deni Milošević (22) je ove sezone stigao u Konyu iz belgijskog Standarda i već se profilisao u glavnog kreatora turskog tima.

Milošević je odigrao 42 utakmice za Konyu u tekućoj sezoni te postigao tri gola i četiri puta asistirao za svoje saigrače.

Iako ima samo 20 godina, Amir Hadžiahmetović (20) je ove godine nezamjenjiv u veznom redu Konye.

Amir je nastupio u 39 mečeva te se dva puta upisao u strijelce uz jednu asistenciju.

Kada su sva trojica na terenu, igra Konyaspora ima jednu drugu dimenziju i ova ekipa može savladali svakog  protivnika u Turskoj.

Bajić, Milošević i Hadžiahmetović su definitivno budućnost bh. fudbala i sigurno da ćemo ih uskoro gledati u glavnim ulogama u reprezentaciji BiH, a moguće i u većim europskim klubovima.

(Reprezentacija.ba)