Lazio u posljednja 23 meča samo jednom savladao Juventus

Večeras se na stadionu “Olimpico” u Rimu sa početkom u 21,00 sati igra finale Kupa Italije u kojem se sastaju Lazio i Juventus.

Bit će ovo duel i dva bh. reprezentativca, Senada Lulića fudbalera Lazija i Miralema Pjanića, koji je od ove sezone igrač torinskog Juventusa.

Juventus ove sezone ima priliku da osvoji čak tri trofeja (dva kola prije kraja prvi je u italijanskoj ligi te igra finale Lige šampiona protiv madridskog Reala) i blagi je favorit u večerašnjem meču protiv Lazija.

Ekipa Juventusa (brane trofej u Kupu Italije) je do finala došla izbacivši Atalantu u osmini finala (3:2), Milan u četvrtfinalu (2:1) te Napoli u polufinalu (3:1, 2:3).

S druge strane, Lazio je u osmini finala bio bolji od Genoe (4:2), zatim su u četvrtfinalu pobijedili Inter (2:1), da bi u polufinalu izbacili Romu (2:0, 2:3).

U međusobnim duelima ove sezone Juventus je oba puta slavio (2:0 i 1:0), a zanimljivo da je Lazio posljednji put pobijedio Juventus prije više od četiri godine, kada je u Kupu trijumfovao sa 2:1.

To je i jedina pobjeda Lazija protiv Juventusa u posljednje 23 međusobne utakmice.

Pjanić će večerašnji meč propustiti zbog suspenzije, dok će Lulić igrati od prve minute za Lazio.

Večerašnji susret sudit će Paolo Tagliavento.

(Reprezentacija.ba)