Ibišević potvrdio kako će potpisati novi ugovor s Herthom

Bh. reprezentativac i kapiten berlinske Herthe, Vedad Ibišević (32), u intervjuu za Kicker istakao je kako stariji igrači trebaju davati više savjeta mladima, koji se sve češće ugledaju na pogrešne uzore.

“Mladi igrači ne mogu procesirati sve informacije u jednom danu. Pokušavam razgovarati s njima što više, ali samo o važnim stvarima. Neki od njih uče brže, neki malo sporije. Važno je da stariji razgovaraju s njima, a ako ne prihvate savjet, onda postane dosta teško”, rekao je Ibišević, pa nastavio:

“Ne možemo se držati stava: dobro je sve što mladi igrač napravi. A danas je upravo to slučaj, što nije ispravno. U takvim situacijama često imaju različite uzore: što luđe, to bolje. Takav je danas nogomet, i čini se da je svima to u redu…”.

Ibišević je prokomentarisao i svoj ovosezonski učinak u Bundesligi, gdje je zabio 12 pogodaka.

“Ne mogu kriviti nikoga, pokušavam sve ubačaje primiti i iskoristiti. Ali, nije tako jednostavno kada nemaš puno prilika u kaznenom prostoru”.

Iako se u njemačkim medijima pojavila informacija kako će otići ako stigne ponuda iz momčadi koja igra Ligu šampiona, Ibišević je to demantovao, rekavši kako će produžiti ugovor s Herthom.

“Ma zaboravite na to, ne znam ko izmišlja takve stvari. Kapitan sam i potpisujem novi ugovor u novembru, nisam još završio svoj posao ovdje”.

(Reprezentacija.ba)