Đumić izuzetno zadovoljan debijem u bh. dresu

Stameni defanzivac i novi reprezentativac Bosne i Hercegovine Dario Đumić konačno je prije nekoliko dana ostvario svoj san i zaigrao za našu zemlju, piše Avaz.ba

Rođeni Sarajlija pozvan je u nacionalni tim i potpuno opravdao povjerenje koje mu je ukazao selektor Mehmed Baždarević.

Defanzivac NEC Nijmegena je debitovao u prijateljskoj utakmici protiv Elbasana u Albaniji, koju smo riješili u našu korist rezultatom 2:1, a nakon utakmice pljuštale su pohvale na njegov račun zbog prikazane igre.

Dugogodišnja želja

Za Avaz.ba Đumić je kazao kako je izuzetno zadovoljan debijem u najdražem dresu.

“Sretan sam i zadovoljan. I zbog pobjeda u obje utakmice, ali i što mi se ostvarila dugogodišnja želja. Protiv Gibraltara smo maksimalno ozbiljno pristupili utakmici i riješili je u našu korist bez problema. Protiv Albanije je bila teža utakmica, ali smatram da smo dobar posao odradili. Uvijek može bolje, ali zadovoljan sam”, kazao je za početak razgovora Đumić.

Kazao je da je posebno bio impresioniran atmosferom u Zenici i pored toga što nismo igrali protiv jačeg protivnika.

“Atmosfera u Zenici je bila dobra kao i uvijek. Iako nije bila neka paklena utakmica, kao što će siguran sam biti protiv Grčke, ali opet mislim da je bilo sve dobro. Ja sam samo sretan što sam debitovao u nacionalnom dresu”, istakao je Đumić.

Naglasio je kako je u reprezentaciju dobro primljen od svih momaka.

“Sve je bilo kako sam i očekivao. Momci su odlični i svi su me primili dobro. Atmosfera u timu je fantastična i nakon prvog dana s reprezentacijom, osjećao sam se kao da sam tu godinama”, kazao je Đumić.

Budućnost reprezentacije

Nakon utakmice protiv Albanije, Baždarević je posebno pohvalio debitante za dobre igre, te se posebno osvrnuo na Đumića i Kenana Kodru, rekavši da su oni budućnost bh. tima.

“Mogu se zahvaliti selektoru Baždareviću na tim riječima. Drago mi je to čuti. Mislim da je to pozitivna stvar, ne samo za mene, već i ostale momke. Zahvalan sam na prilici koju sam dobio”, istakao je Đumić.

Pobijediti Grčku

Za kraj razgovora dotakli smo se i teme o narednoj kvalifikacionoj utakmici koju u Zenici u junu mjesecu igramo s Grčkom. Đumić je kazao kako će to biti izuzetno teška utakmica, ali da je ubijeđen da je možemo riješiti u našu korist.

“Očekujem tešku utakmicu. Grčka je opasan tim i težak protivnik za igrati. Ali kod kuće igramo protiv njih i nadam se pobjedi. U Grčkoj smo trebali slaviti, jer smo bili bolji, ali, eto, nažalost, primili smo taj nesretan gol u posljednjim sekundama utakmice. Realno možemo uzeti tri boda, ali neće biti lagano”, zaključio je Đumić.

(Reprezentacija.ba)