Ćiro nasmijao Mourinha u Zagrebu

“Trener svih trenera” Miroslav Ćiro Blažević za Avaz.ba otkrio je šta je pričao s portugalskim stručnjakom i menadžerom Manchester Uniteda Joseom Mourinhom.

Slavni Portugalac je iz svečane lože na “Maksimiru” gledao dvoboj između Hrvatske i Ukrajine (1:0), a tamo se upoznao s bivšim selektorom BiH, Ćirom Blaževićem.

– Jose je mnogo interesantniji čovjek nego što sam mislio. Razgovarali smo o mnogim stvarima, internim, imamo jednaka mišljenja o tome kuda ide današnji nogomet – kazao nam je Ćiro.

On je istakao da je oduševljen Mourinhom, a isto mišljenje dijeli i Portugalac.

– Rekao mi je da sam zanimljiv, interesantan, oduševio sam ga. Pozvao me je da prisustvujem nekoj važnoj utakmici Manchester Uniteda i to ću i uraditi. Kad već imam privilegiju da se obratim narodu, reći ću: Mourinho je svjetska faca. Razgovarali smo dva sata i veliki je stručnjak, čovjek, odličan, zaista – rekao je Blažević.

Razgovarali su i o prvoj sezoni Portugalca na klupi najtrofejnijeg engleskog kluba, Manchestera Uniteda.

– Nije zadovoljan. Rezultati mu ne daju da bude zadovoljan. Ali, bit će dobar, on će s “Crvenim vragovima” napraviti veliki uspjeh. Od kad sam ga upoznao, postao sam navijač Uniteda, jer moram navijati za klub koji vodi Mourinho – rekao je Blažević.

Na pitanje je li Portugalac u Zagreb došao, kako se špekuliralo, po potencijalna pojačanja za svoj klub, Blažević je rekao da su razgovarali i o igračima s ovih prostora.

– Neka imena je spomenuo, ali sam ga odgovorio, nisu to takve veličine od igrača da će donijeti kvalitet klubu kao što je United, da će mu pomoći da osvaja najvažnije trofeje. Neću reći koji su da se ne bih zamjerao ljudima. Ostao je zagrijan za još neka imena, ali vidjet ćemo. Neću otkrivati ko su – kazao je Blažević u razgovoru za Avaz.ba.

(Reprezentacija.ba)