Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i FK Željezničar sutra bi trebali konačno i zvanično ugovoriti odigravanje kvalifikacione utakmice BiH – Belgija 7. oktobra na stadionu Grbavica.

Kako saznaje BIH.ba za utorak je dogovoren sastanak čelnika Saveza i FK Željezničar na kojem bi trebalo da se otklone posljednje prepreke za ozvaničenje ugošćavanja utakmice BiH – Belgija na stadionu Grbavica.

Kako nezvanično saznajemo, razlog zašto 12 dana pred utakmicu još uvijek nije potpisan ugovor je izostanak dogovora oko iznosa koji FS BiH mora platiti FK Željezničar za korištenje stadiona, a koji bi trebao odgovarati troškovima koje donosi korištenje stadiona.

Ranije je dogovoreno kako će FS BiH pomoći obnovu reflektora na Grbavici u sklopu projekta unapređenja rasvjete na stadionima na kojim se igraju utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine, dok će FK Željezničar finansirati druge potrebne korekcije stadiona za zadovoljenje uslova UEFA-e za odigravanje kvalifikacionih utakmica.

Cijela fudbalska javnost iskreno se nada konačnom dogovoru FS BiH i FK Željezničar, jer nakon suspenzije Bilinog Polja, fudbalska reprezentacija BiH praktično osim stadiona Grbavica nema drugu alternativu.

Utakmica BiH – Belgija najavljena je na stadionu Grbavica za subotu 7. oktobar u 18 sati.

(Reprezentacija.ba)