Ermedin Demirović i Adrian Leon Barišić zbog kartona propustiće utakmicu protiv Mađarske.

Iako je ranije bilo praksa da suspendovani igrači napuste pripreme, nijednom od njih to nije palo napamet ovaj put. Što puno govori o njihovom razmišljaju prema reprezentaciji BiH.

Njihov izostanak sigurno će dovesti do promjena u našem sastavu jer su obojica bili standardni.

U zadnjoj liniji umjesto Barišića u prvom kandiduju Ermin Bičakčić i Nihad Mujakić. Ali i Stjepan Radeljić. Prva dvojica su u prva dva kola po jednom bili u prvih 11. Ko god zaigra, biće ovo šesta drugačija zadnja linija u šest Barbarezovih mečeva. Tome je kriv ponajviše Kolašinac koji je propustio mečeve u junu i septembru. Dobra stvar je što smo protiv Njemačke dobili novu opciju na deficitarnom lijevom beku u vidu Dženisa Burnića.

Naša odbrana izdržala je protiv Mađarske u Budimpešti, novi susret bez primljenog gola značio bi puno.

U posljednja dva meča Barbarez je iz utakmice u utakmicu rotirao vezni red, pa bi po toj logici mogli u prvih 11 vidjeti Tahirovića, možda i Šarića. Niko od prvotimaca koji su igrali protiv Njemačke nije zaslužio da ostane na klupi, pa će izbor Barbarezu biti težak.

Umjesto Demirovića na teren bi mogao ili centarfor Tabaković ili ofanzivni veznjak Hajradinović. Veću minutažu čeka i Bajraktarević. Ako razmišljamo zabiti gol, sigurno da neko mora pomagati Džeki u napadu.

Osim o snažnom startu Barbarez mora razmišljati i o izmjenama koje će osvježiti ekipu i održati je vitalnu do kraja meča. Za to je potrebno i na klupi imati određene kvalitetne izmjene kao injekcije.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16