Nakon poraza od Mađarske obratio se i Edin Džeko. Kapiten Zmajeva dijeli selektorovo mišljenje da smo dobro otvorili meč.

“Promijenili smo sistem, pokušali nešto drugačije jer nije bilo Demira, Barišića i Dedića koji je povrijeđen. Krenuli smo dobro, imali smo dvije šanse, htjeli smo da igramo. Voljni momenat je bio dobar. Nakon dvije šanse, ne znam šta se desilo.

Upali smo u njihov ritam, igrali su samo duge lopte na Vargu i mi smo onda na to isto odgovorili. Iz prve njihove polušanse naše greške primili smo gol, na ovom nivou u diviziji A svaka greška te košta. Onda se moraš dobro poderati da zabiješ gol.

Fudbal je igra grešaka, da nema grešaka ne bi bilo golova. Treba nekada i pogriješiti da bi sljedeći put napravio nešto dobro. Ne treba se bojati toga, nije lagano, poslije dvije godine, toliko poraza… Danas se očekivala i prva pobjeda, možda je to utjecalo, pritisak, nije lako igrati s pritiskom. Bila je bojaznost da se ne pogriješi onda kad se tako igra teško ćeš pobijediti.

Nešto te kazni, šta je tu je idemo dalje. Treba da učimo iz grešaka, ali dugo nam treba vremena da naučimo. Mi igrači se moramo malo zapitati koliko dajemo od sebe, trka, požrtvovanost, sve je to lijepo, ali treba tu i kvalitet ubaciti bez straha.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16