Reprezentativci BiH su danas u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru obavili posljednji trening pred sutrašnji duel Lige Nacija protiv Mađarske.

Selektor Barbarez je na raspolaganju imao sve igrače koji konkurišu za meč koji se igra u Zenici od 20,45 sati.

Stoper Adrian Leon Barišić i napadač Ermedin Demirović neće igrati zbog kartona, ali su obojica bili na današnjem treningu sa saigračima.

“Mađarska duže vrijeme pokušava da igra isti stil. Oni to već duže vrijeme rade otkako je ovaj selektor. To se meni sviđa. Radite ono što znate i to funkcioniše. Nisu oni džabe bili na EURO i nisu džabe odigrali prošle kvalifikacije kako su odigrali. Vidjelo se to u susretu protiv Nizozemske. Kod nas se potencira često posjed lopte. Ne znam imate li statistiku da je Mađarska protiv Nizozemske imala 18% posjed lopte. To za dva dana niko neće pričati.

Znači rezultat je bitan, a ostalo ne igra nikakvu ulogu. Cijenim ih zbog načina igre, pristupa igre, njihovog ponosa za svoju državu što igraju. Stvarno sam oduševljen i smatram ih vrlo, vrlo ozbiljnom reprezentacijom. Zato imamo respekt prema njima i tako ćemo ući u meč“, kazao je selektor Barbarez na zvaničnoj press konferenciji.

BiH nakon tri odigrana kola ima bod, dok su Mađari osvojili dva boda.

Prva u grupi je Njemačka sa sedam bodova, a Nizozemci su drugoplasirani sa pet.

Susret BiH – Mađarska sudit će Anthony Taylor iz Engleske.

Utakmicu iz Zenice direktno prenosi BHRT 1.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16