Večeras je u Zenici održana press konferencija selekcije Mađarske uoči sutrašnjeg duela Lige Nacija protiv BiH.

Prisutnim novinarima su se obratili selektor Marco Rossi te golman Denes Dibusz.

Rossi je na samom početku odgovorio na pitanje da li ima razloga za brigu zbog izostanaka nekih igrača.

Teško je kao i uvijek. Nismo tražili alibi. Svi igrači su korisni i ne možemo sve promijeniti. Uvijek smo igrali ‘bunker’ fudbal, imam povjerenja u svih 11 igrača i nemam razloga za brigu“, kazao je Rossi i prokomentarisao nastup BiH protiv Njemačke:

“Bosna je igrala veoma dobro protiv Njemačke, pogotovo u drugom poluvremenu. Napravili su dosta problema Nijemcima. Imamo veliko poštovanje prema BiH, ali tu smo da igramo.

U našoj grupi imamo dva tima na visokom nivou, a to su Nizozemska i Njemačka. Ovo će biti okršaj dva jednaka tima. Igrat će se sličan fudbal i statistika će biti ravnomjerna.

Rossi je istakao i da svoj tim može pripremiti samo za pobjedu.

“Teško je i pomisliti da mogu pripremati drugačije svoj tim, osim za pobjedu. Radimo sve što možemo da to i postignemo.”

Golman Dibusz je nedavno branio za Ferencvaroš u Banjoj Luci protiv Borca u meču Konf. lige, Također, Dibusz u mađarskom šampionu dijeli svlačionicu sa Eldarom Ćivićem.

“Igrao sam u Banjoj Luci prije mjesec dana. Imam friška sjećanja o BiH. Bila je teška utakmica u kojoj smo prošli dalje nakon penala. Teško je igrati u BiH i protiv timova iz BiH. Mislim da će sutrašnja utakmica biti neizvjesna. Morat ćemo se boriti za pobjedu.

Nisam pitao Eldara o gradu i stadionu. Ali, uvijek pričamo o timu. Nažalost, on nije u sastavu BiH i nećemo se vidjeti na terenu. BiH ima jako dobar tim bez obzira što će im nedostajati nekoliko igrača zbog povreda i kartona.

Utakmica BiH – Mađarska igra se u ponedjeljak od 20,45 sati.

Meč direktno prenosi BHRT 1.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16