BiH je u petak u Zenici poražena od Njemačke sa 1:2 u duelu trećeg kola grupe A3 Lige Nacija.

Selektor Njemačke Julian Nagelsmann je nakon utakmice govorio na zvaničnoj press konferenciji.

“Zadovoljan sam sa ovim rezultatom. Trebalo nam je nekih 10-ak minuta da uđemo u igru. Gubili smo previše lopti. Ipak, dominantni smo bili kada smo stali na loptu.

Nakon pauze BiH je više rizikovala. Poništena su nam tri gola. Možda smo mogli dobiti i penal. Bilo je izmjena te povreda jednog našeg igrača“, kazao je Nagelsmann i prokomentarisao nastup debitanta na golu Nubela:

“Zadovoljan sam nastupom golmana. Primio je jedan gol. Kasno je vidio loptu i nije mogao bolje reagovati. Bio je miran. Nisam osjetio neku nervozu kod njega.”

Nagelsmann je kazao da je prilično neutralan uoči narednog duela BiH i Mađarske te ističe da će pobijediti ko bude bolji.

Selektor Njemačke je govorio i o dvostrukom strijelcu Undavu.

“To je igrač kojem ne treba mnogo šansi. Pametan je i tehnički potkovan. Teško se braniti od njega. Također, pozitivan je tip i odgovara nam mnogo. Ne samo na terenu, već i izvan njega.”

Nagelsmann je odgovorio i pitanje da li je očekivao dobar otpor BiH.

“Znao sam da je BiH dobra u defanzivi. Naravno, morate imati u vidu da smo mi imali mnogo šansi. Tri gola su nam poništena. Prilično minimalni ofsajdi. Tako se BiH na neki način održala u igri.”

BiH nakon tri odigrana kola zauzima zadnje mjesto u grupi sa jednim bodom.

Njemačka je lider sa sedam bodova.

U narednom kolu u ponedjeljak BiH dočekuje Mađarsku, dok će Njemačka igrati protiv Nizozemske.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16