Novi stručni štab A selekcije BiH na čelu sa selektorom Sergejom Barbarezom (53) želi otvorenu saradnju sa novinarima koji prate sport u BiH.

Da je tako pokazao je ranije potez Barbareza da otvorio cijeli trening za novinare nakon dugo godina.

Sada je ponovo na press konferenciji pred oktobarske utakmice poslao poruku u sličnom pravcu.

“Želimo da se dignemo na neki nivo, ta neka komunikacija sa novinarima. Meni je smetalo to što su u Engleskoj bila dva novinara i dva portala. U Italiji budu četiri, sad u Mađarskoj bude 10.

Ja ne vidim da je problem da četiri novinara iz četiri medija sjednu u auto i za osam sati stići te pogledati utakmicu. Vjerujete, svaki trening koji budete uživo gledali vas vodi ka nečemu da razumijete kako mi vidimo neke stvari.

Ja vam kažem pogledajte čitav trening, a na kraju treninga nijedan novinar nije tu. Da li je to iz navike da budete 15 minuta. Svaki trening, osim možda dva koja radimo taktički, možete slobodno da budete tu i želim da budete tu”, kazao je Barbarez, a direktor Spahić je kratko prokomentarisao da je samo jedan novinar ostao do kraja treninga u Budimpešti.

Barbarez je poručio da je novinarima otvorio sva vrata da se radi zajedno i da se pokuša na tom aspektu sve dignuti na viši nivo.

Podsjetimo, BiH će 11. oktobra u Zenici dočekati Njemačku u okviru trećeg kola grupe A3 Lige Nacija.

Zmajevi tri dana kasnije igraju ponovo u Zenici, ovaj put protiv Mađarske.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16