Harun Mahmutović, generalni sekretar KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza Bosne i Hercegovine odluÄio je distancirati se od direktnog kontakta i rada sa reprezentativcima te će u budućnosti obavljati samo kancelarijski dio posla.

Ovo je svakako posljedica  pisma koje je Jusuf Nurkić uputio Košarkaškom Savezu tražeći odlazak vodećih ljudi, među njima i Haruna Mahmutovića.

“ViÅ¡e neću raditi sa reprezentacijama, nego ću obavljati samo kancelarijski posao. Dakle, bit ću obiÄni generalni sektretar. Neću imati dodira sa reprezentativcima. Na taj naÄin otvaram mjesto Jusufu da može doći, jer neće biti razloga da on ne doÄ‘e i da se sretnemo”. kazao je Mahmutović.

Mahmutović je dodao i to da joÅ¡ uvijek nije proÄitao Nurkićevo pismo.

“Upravo se vraćam sa sastanka u Zagrebu i to pismo joÅ¡ uvijek nisam proÄitao. I da jesam ne bih ga komentarisao. Ne komentariÅ¡em nijednog igraÄa, pa tako ni Jusufa Nurkića. Nije potrebna polemika kroz medije nevezano o kojem se igraÄu radi a ja nikad do sada nisam ni komentarisao Nurkića. Komentarisao sam samo ponaÅ¡anje njegovog menadžera, jer niti jedan savez ne bi trebao imati niÅ¡ta sa menadžerima i to sam mogao komentarisati. Nijednog igraÄa menadžer ne bi trebao zastupati u reprezentaciji”, poruÄio je Mahmutović.

(Reprezentacija.ba)