Ibrahim Šehić (35) se nakon 14 godina oprostio od dresa reprezentacije BiH.

Šehić se putem Instagam profila oglasio te saopštio svoju odluku.

“Danima mislim šta da kažem i kako da počnem. Nevjerovatnih 14 godina je prošlo od prvog poziva za najdraži dres. Baš kao što je moj otac izgubio život braneći našu domovinu i ja sam je branio na svoj način, najbolje što sam mogao. 66 puta ponosno nosio grb BiH.

Zahvalan sam svima koji su me na tom putu pratili, moja porodica, prijatelji, treneri i suigrači, od mene ste napravili boljeg čovjeka. A najveće hvala naravno ide najboljim navijačima BHF-u. Vi ste srce ove reprezentacije, hvala vam za sve.

Najljepše uspomene sam doživio, najveće radosti i tuge, uspjeh koji te digne u nebesa i poraz koji osjetiš u svakoj čeliji svoga tijela. Odlazak na Svjetsko prvenstvo, Kirin Kup, dva puta prvi u grupi B Lige Nacija, otkinuti bodove svjetskim i europskim prvacima i još mnogo nezaboravnih pobjeda i utakmica.

Imamo mi još mnogo toga za pokazati. Nadam se da će to biti ubrzo uz novog selektora koji nam je svima oduvijek bio uzor! Sergej Barbarez i čitav stručni štab koji je prošao sve što igrači prolaze sad, bit će vam najbolji mentori. Čuvajte nam Bosnu i Hercegovinu, a ja sam od danas najglasniji navijač. Volim te Bosno i Hercegovino. Jedna si Jedina”, napisao je Ibrahim.

Inače, Šehić je za Zmajeve debitovao 2010. godine u prijateljskom susretu protiv Slovačke.

Ukupno je branio na 55 susreta, a 19 puta je sačuvao svoju mrežu. Za U21 BiH je branio na 11 utakmica.

Ibrahim trenutno nastupa za saudijsku ekipu Al Khaleej.

Prije saudijskog kluba nastupao je za Željezničar, turske timove Mersin, Konyaspor i Erzurum te azerbejdžanski Qarabag.

Podsjećanja radi, prije nekoliko dana se od reprezentacije BiH oprostio i Miralem Pjanić (34).

(Reprezentacija.ba)