Bh. koÅ¡arkaÅ¡ica, Jonquel Jones, trenutno je meÄ‘u najboljim igraÄicama svijeta. Jones, koja je roÄ‘ena na Bahamima, govorila je o pozivu BiH.

Jones je svojim sjajnim partijama postala miljenica svim bh. navijaÄa.

“Prilika je doÅ¡la putem mog agenta. Prije toga, tek sam jednom nastupila za Bahame i, iskreno, to nije baÅ¡ bilo najbolje iskustvo. Za mene je prilika da igram za BiH zapravo bila važna jer bih dobila evropski pasoÅ¡ i finansijski bolje proÅ¡la u Evropi. Zatim sam priÄala sa trenerom Goranom Lojom, na Äiji poziv sam doÅ¡la u Bosnu”, kazala je Jones, a potom govorila o gostoprimstvu naÅ¡e zemlje.

“Tretirali su me kao Älana porodice, osjetila sam gostoprimstvo. Svi su bili jako ljubazni. Prvi put sam ekipu upoznala prije kvalifikacijske utakmice u Orenburgu, protiv Rusije.”

“NaiÅ¡la sam na veoma toplu dobrodoÅ¡licu, od prvog dana se nisam osjećala kao stranac, već kao da sam dio tima. Zatim smo pobijedili Rusiju, Å¡to je za BiH bilo prvi put u zadnjih 20 godina, tako da su ljudi bili uzbuÄ‘eni kada su shvatili i da mnogo toga možemo napraviti zajedno u budućnosti”, istakla je Jones.

Jones trenutno igra WNBA ligu u dresu Connecticu Suna, a sa Zmajicama će se boriti za Svjetsko prvenstvo.

(Reprezentacija.ba)