Sejad Salihović ponovo igra na najvišem nivou

Samo dva dana nakon što je potpisao ugovor s HSV-om, bh. veznjak, Sejad Salihović (32), debitovao je za ovaj slavni njemački klub.

Odigrao je posljednjih pola sata u porazu HSV-a na gostovanju kod Hannovera (0:2) i pokazao se u vrlo solidnom izdanju.

Sada kada popularni Sejo ponovo igra na najvišoj razini, postavlja se logično pitanje, treba li dobiti poziv u reprezentaciju i prije svega – može li biti od pomoći našem timu u odlučujućim mečevima kvalifikacija protiv Belgije i Estonije?

Fizički je spreman, što je potvrdio i trener momčadi s Volksparkstadiona Markus Gisdol prilikom njegovog predstavljanja.

To i ne čudi, s obzirom da je poslije napuštanja St. Gallena trenirao sa svojim bivšim klubom Hoffenheimom, za koji je u jednoj prijateljskoj utakmici postigao četiri gola.

Uz to je iza njega ogromno iskustvo, a prednost je i što može biti koristan na tri pozicije (defanzivni vezni, ofanzivni vezni i lijevi vezni).

Do utakmica s Belgijom (7. oktobar) i Estonijom (10. oktobar), Salihović bi trebao odigrati još tri utakmice.

HSV očekuju izuzetno zahtjevni mečevi s Borussijom Dortmund, Bayer Leverkusenom i Werder Bremenom, što će biti pravi test za Salihovića i njegove mogućnosti.

Inače, Salihović je za reprezentaciju BiH odigrao 47 utakmica i postigao četiri gola.

Posljednji put dio tima bio je u baražu za EP u Francuskoj 2016. godine protiv Republike Irske, ali je oba meča presjedio na klupi.

(Reprezentacija.ba)