Mirza Teletović demantovao natpise pojedinih medija

Iako su pojedini mediji danas objavili da Mirza Teletović viÅ¡e neće igrati za naÅ¡u koÅ¡arkaÅ¡ku reprezentaciju, oglasio se kapiten reprezentacije BiH i poruÄio da će joÅ¡ uvijek nastupati za nacionalni tim.

– Sve ono Å¡to se desilo u proÅ¡lim kvalifikacijama ostavilo je velikog psiholoÅ¡kog traga na meni, Å¡to se odrazilo i na moje igre u klubu. Nažalost, niko me nije zaÅ¡titio od medijskog linÄa, niti to pokuÅ¡ao, a samo su se trebale iznijeti Äinjenice. Na kraju sam morao sam sebe zaÅ¡tititi i svoju porodicu, a potrudio sam se da izgladim incident i javnosti objasnim sve Å¡to se deÅ¡avalo. I ovim putem želim zahvaliti svima koji su prepoznali moju iskrenost i sasluÅ¡ali sve relevantne Äinjenice. Umjesto da krenemo dalje, selektor me se odrekao, iako sam želio biti dio tima koji je putovao u Å vedsku. To je sada dio proÅ¡losti, ali sve Å¡to se deÅ¡avalo itekako je uticalo na mene. Dakle, joÅ¡ jednom podvlaÄim – od reprezentacije se nisam oprostio i bit ću na raspolaganju u budućnosti, ali nakon razgovora sa gospodinom Bukvom, odluÄili smo da ne igram u pretkvalifikacijama”, kazao je Teletović i dodao:

“Ukoliko se promijeni sistem takmiÄenja, rado ću se odazvati novom selektoru, a smatram da u pretkvalifikacijama Å¡ansu za dokazivanje i igru trebaju dobiti mlaÄ‘i igraÄi, pred kojima je svijetla budućnost, jer imamo kvalitet da savladamo sve protivnike. Zbog svoje budućnosti i karijere, odluka da preskoÄim pretkvalifikacije nije donesena ishitreno, već sam o tome jako dugo razmiÅ¡ljao. Znam da će biti i onih koji će sve protumaÄiti krivo, ali svi koji me poznaju znaju koliko volim Bosnu i Hercegovinu i sa koliko žara, želje, strasti i entuzijazma nosim dres BiH. Uostalom, po zavrÅ¡etku karijere ću nastaviti živjeti u najljepÅ¡oj zemlji na svijetu – BiH i niko mi ne može oduzeti Äinjenicu da sam njen ponosni graÄ‘anin.”

(Reprezentacija.ba)