BiH je večeras u Zenici u meču četvrtog kola grupe A3 Lige Nacija poražena od Mađarske sa 2:0.

U prvoj minuti Gazibegović iskosa prijeti, ali lopta ide pored gola. U 12. minuti udarac Varge sa distance brani Vasilj, a potom Bolla šutira visoko preko gola. Minutu poslije Hajradinović vraća za Tahirovića čiji udarac prolazi malo pored stative.

Szoboszlai je u 35. minuti šutirao iz slobodnog udarca sa 20 metara preko gola. Dvije minute poslije Sallai šutira pored našeg gola, a minutu nakon toga Mađari dolaze u vodstvo.

Sallai je gurnuo za Szoboszlaija koji u padu iskosa pogađa našu mrežu. U posljednjoj minuti je Džeko prošao Orbana, ali njegov udarac odlazi preko gola.

Drugo poluvrijeme Mađarska otvara na najbolji način. Omerović je srušio Sallaija u kaznenom prostoru, a siguran sa 11 metara bio je Szoboszlai. Gigović u 53. minuti ubacuje za Džeku, ovaj šutira, ali Dibusz sigurno brani. Deset minuta poslije isti akteri, Džeko šutira, a golman Mađarske hvata loptu.

Džeko je petom lucidno šutirao u 70. minuti, ovaj put Dibusz je paradom izbacio u korner. Do kraja nismo više vidjeli prilika niti pogodaka. Ostalo je 0:2 za Mađarsku.

Za BiH su od prve minute igrali: Vasilj, Gazibegović, Katić, Bičakčić, Kolašinac, Gigović, Burnić, Hajradinović, Tahirović, Bajraktarević i Džeko.

Sa klupe su ušli: Omerović, Huseinbašić, Tabaković, Šarić, Bašić.

Za Mađarsku su igrali: Dibusz, Nikitscher, Fiola, Orban, Schafer, Bolla, Zs. Nagy, B. Varga, Szoboszlai, Botka i Sallai.

Naša selekcija je zadnja na tabeli nakon četiri odigrana meča sa jednim bodom, dok je Mađarska treća sa pet bodova.

U novembru, BiH će odigrati domaći meč sa Nizozemskom i gostovati Njemačkoj.

Mađari će dočekati Nijemce i u goste Nizozemskoj.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16