Talentovani veznjak Demirel Hodžić (19) je tokom ljeta prešao iz Bologne u Milan Futuro, a za Dnevni Avaz je govorio o mogućem igranju za Bosnu i Hercegovinu.

Hodžić kaže da je za Švedsku, u kojoj je rođen, igrao od 15 godine, ali da BiH prati od malena.

“Ja igram za Švedsku od 15 godine, sve do danas. Dobivam pozive regularno, ali posljednjih 12 mjeseci nisam igrao iz više razloga. Što se tiče BiH, nju pratim od malena iz ljubavi prema državi.

Ja znam već svoju želju i nadam se da ćemo uskoro moći to objaviti i vama. Ali ne bih želio da ulazim u neke detalje osim da kažem da mi imamo jako dobar kontakt sa direktorom Emirom Spahićem“, otkrio je Hodžić.

Demirel je govorio i o Zlatanu Ibrahimović, na čiju je inicijativu formiran Milan Futuro koji se takmiči u Seriji C i u kojem stasavaju igrači za prvi tim Milana.

“Zlatan je uvijek tu blizu svih igrača Milana, mladih i starijih. Pričali smo nekoliko puta kad smo se sreli i uvijek je bio prijatan prema meni. Uvijek naglasi da šta god, kad god mi treba da je on tu za mene. I stvarno moram reći da se jako mnogo brine da nam svima bude dobro u klubu.

Prvi put sam ga sreo nakon prvog treninga kad sam došao u Milano. Sreli smo i popričali, jako je prijatna osoba i dobar karakter. Veoma je involviran u sve oko tima“, kazao je Hodžić za Dnevni Avaz.

Kompletan razgovor Demirela Hodžića za Dnevni Avaz pročitajte ovdje.

(Reprezentacija.ba)