Jasmin Ligata, novinar, ekspert za komunikacije, filantrop i društvenokorisni entuzijasta, pokrenuo je humanitarnu akciju za unesrećene nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile BiH.

Naime, Ligata je pozvao sve sportske klubove da prihode od ulaznica, sa narednih utakmica proslijede za pomoć ugroženom stanovništvu.

“Neću nadugo i naširoko, jer je svima jasno šta se sve dogodilo i sta se sve događa, ali želim zamoliti sve fudbalske, kosšrkaške, rukometne i futsal klubove iz BiH, sa kojima sam već sarađivao u prošlosti, da razmisle o tome da prihode od ulaznica, sa narednih utakmica, proslijede za pomoć ugroženom stanovništvu BiH!

Prva će to uraditi NK Stupčanica, koja će se odreći prihoda od ulaznica sa prijateljske utakmice protiv FK Željezničar. I ovo nije prvi put da to rade!

Uz to, svi klubovi, koji to žele, mogu postaviti kutije Udruženja Pomozi.ba na ulaze. Slobodno me kontaktirajte privatno za dogovor!

Svoje prijatelje bih zamolio za podjelu ove molbe, a sve sportske kolektive za solidarnost sa ugroženim stanovništvem BiH, koje će se još dugo, dugo oporavljati od posljedica poplava“, napisao je Ligata.

Donacije za ljude pogođene poplavama moguće je uputiti putem poziva na broj 17039, kao i putem web platforme www.pomozi.ba, ili žiro računa i PayPala uz naznaku “Poplave 2024.

(Reprezentacija.ba)