Sarajevo i Željezničar su u okviru osmog kola PL BiH odigrali 1:1.

Trener Željezničara Denis Ćorić govorio je za Arena Sport poslije završetka najvećeg bh. derbija.

“Čestitke momcima na utakmici. Zahvalio bih se publici koja nas je u velikom broju bodrila. Sama utakmica, prvo poluvrijeme otkako sam u Želji je najbolje. Znali smo da ćemo pasti u drugom poluvremenu zbog unutrašnjih problema.

Al Jaber je imao fizičkih problema, a Radovac je nedostajao.Bili smo u podređenoj ulozi. Prvo poluvrijeme mi je žao što nismo zabili još koji gol. U drugom nas je Sarajevo stisnulo. Sve u svemu, zaslužen rezultat“, rekao je Ćorić i dodao:

“Kao što sam rekao, pad koncentracije i iskreno da vam kažem, tri ili četiri igrača su mi tražili izmjenu. Ovo je veliki bod za nas. Prvo poluvrijeme nam mora biti putokaz kakav Željo treba da bude. Za drugo poluvrijeme imamo razloga što smo pali.”

Trener Plavih se osvrnuo i na taktiku te kazao da je presretan zbog dobre igre mladog Dženana Šabića.

“Igrali smo danas 4-3-3 i u prvom poluvremenu je dosta dobro funkcionisalo. Treba mladim dečkima davati šansu i sa Šabićem sam prezadovoljan. Ovaj bod nam puno znači. Ne radujem se bodu jer idem na pobjedu, ali je ovo derbi i zadovoljan sam.

Sada nas čeka još jedna teška utakmica protiv Posušja. Ovo je najveći derbi u BiH, prelijepa atmosfera i ambijent. Nadam se da ću ih još dočekati u karijeri.”

Željo je trenutno treći na tabeli sa 14 bodova.

Izabranici Denisa Ćorića naredni meč igraju na Grbavici protiv Posušja.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16