Fenerbahce našeg Edina Džeke (38) u četvrtak od 18,45 sati dočekuje St. Gilloise u duelu prvog kola ligaške faze Europa Lige.

Trener Fenera Jose Mourinho je na press konferenciji najavio sutrašnji dvoboj.

Mourinho se na startu osvrnuo na poraz od Galate tokom vikenda u duelu turske Superlige.

Teško je kada izgubite meč. Duplo je teže kada izgubite važan susret. Pogotovo ako je to derbi. Ne mogu reći da smo trenutno najsretniji ljudi u Istanbulu, ali smo profesionalci i treba da imamo reakciju. Uvijek govorim da me velika pobjeda neće odvesti na mjesec, ali ni veliki gubitak me neće poslati u pakao. Trudim se da uvijek imam balans“, kazao je portugalski trener i dodao:

“Analizirali smo utakmicu protiv Galate, ali i meč našeg narednog protivnik St. Gilloisea. Ovaj bolni poraz možemo pretvoriti samo u motivacioni element da to lakše prebrodimo. Očekuje nas različita utakmica u odnosu na meč sa Galatom. Napravit ćemo neke promjene u ekipi, ali mijenjamo i dinamiku naše igre. Na teren će izaći naš najbolji tim.

Mourinho je prokomentarisao i kritike nakon poraza od Galatasaraya.

“Ja kao profesionalac moram da čujem i kritike i mišljenja navijača. Živimo u čudnom svijetu. Fudbal je lijep, ali i čudan. Navijači su često izmanipulisani. Mi smo svi u klubu zajedno izgubili meč. Naravno, najveća odgovornost je na treneru i igračima. Takođerm mislim da imamo šansu u svim takmičenjima u kojima učestvujemo.”

Edin Džeko bi prema najavama turskih medija trebao igrati od prve minute.

Dijamant je ove sezone sa devet golova u svim takmičenjima najbolji strijelac tima iz Istanbula.

Pet golova je zabio u ligi, a četiri u kvalif. za Ligu Šampiona.

Duel Fenerbahce – St. Gilloise direktno prenosi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16