Press konferencija uoči utakmice

Danas je održana zvanična press konferencija reprezentacije BiH uoči utakmice protiv Švicarske.

Na press konferenciji svoje izjave o sutrašnjoj utakmici dali su selektor Mehmed Baždarević i veznjak Lazija Senad Lulić.

Selektor Baždarević je poručio kako će u meču protiv Švicarske dobiti priliku igrači koji nisu nastupili u susretu protiv Luksemburga, ali to da će protiv Švicarske izvesti najbolji sastav.

“Nećemo previše komplimenata dijeliti, ali respektujemo Švicarsku i pokušat ćemo napraviti što bolji rezultat. Rezultat je uvijek jako važan, ali i važno je šta igrači pokazati u 90 minuta”, kazao je Baždarević i dodao:

“Svi koji su ovdje spremni su da igraju. Ne vidim neka velika iznenađenja osim dva debitanta. Dobit će šansu oni koji nisu igrali u prvom meču u prvih 11. Želimo da svi igraju što više. Ovo su jako važne utakmice, ali i mi moramo imati sliku što bolju o svakom reprezentativcu. Izvest ćemo najbolji sastav.”

Naš selektor se zatim osvrnuo i na selektora Švicarske Vladimira Petkovića protiv kojeg je nekada igrao u derbijima Sarajeva i Željezničara, te poželio sreću njegovoj selekciji na Europskom prvenstvu.

“Uvijek sam pobjeđivao Petkovića. Drago mi je što je odveo Švicarsku na Europsko prvenstvo. Mislim da imaju dobru ekipu i da neće biti autsajderi na Euru, te da mogu proći u drugi krug, a onda je sve otvoreno.”

Nakon press konferencije, igrači će obaviti posljednji trening uoči sutrašnje utakmice.

Utakmica između Švicarske i BiH se igra na Letzigrund stadionu u Cirihu, gdje naše reprezentativce očekuje podrška od oko tri hiljade navijača.

Obavljen posljednji trening uoči sutrašnje utakmice protiv Švicarske

Posted by BiH Reprezentacija on Monday, 28 March 2016

(Reprezentacija.ba)