Sarajevo u petak od 20,00 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase” igra meč 31. kola PL BiH protiv posljednjeplasirane Zvijezde 09.

Bordo tim će sa eventualnom pobjedom osigurati plasman u Europu, a trener Simon Rožman je govorio za zvaničnu Youtube kanal FK Sarajevo.

Idemo prema kraju sezone. Ovo je jako osjetljivo razdoblje gdje ne dozvoljavam bilo kakvo opuštanje. Završnica je jako bitna i za mene je bitno kako se završava prvenstvo“, rekao je Rožman i potvrdio da je sezona završena za povrijeđenog Tarika Kapetanovića:

“Svi igrači su zdravi osim Kapetanovića. Pregledi su utvrdili da je stradalo koljeno i želimo mu sve najbolje u rehabilitaciji. Bit ćemo svi uz njega.

Trener Sarajeva se osvrnuo i na sutrašnjeg protivnika.

“Što se tiče protivnika, sada se svi znamo između sebe. Oni su zadnji na tabeli, ali su respektabilna koja se želi nadigravati. Nadam se da ćemo se mi pokazati u najboljem svjetlu pred našim navijačima.

Kući smo uvijek igrali na dobrom nivou i nema prostora za bilo kakve kalkulacije i opuštanje. Svi koji su zdravi i spremni boriti se za ovaj klub i siguran sam da će napraviit sve da tri boda ostanu kući.”

Duel Sarajevo – Zvijezda sudit će Haris Halkić.

Meč direktno prenosi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16