EURO 2024/ Nizozemska nakon preokreta savladala Tursku za prolaz u polufinale

Posljednji meč četvrtfinala na Europskom prvenstvu

Povratak na članak
Pretplata
Obavijesti o

8 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Ibrahimbeg
06.07.2024. 23:27

Jazuk Turci.Imate visak koraka pri pucanju na go , mogli ste deklasirati Holandiju-dok se ne rijesite viska koraka i nastimavanja ko kokos na jaja-nema zapada ni Evrope.Borbenost je odlicna.Za dlaku da prodjete,niste imali srece, Holandija jeste.
Mozda vam je falio Edin Dzeko u napadu.One dvije sanse -!00 % go, na prvu,pa onda odbijena lopta i ponovo na prvu a ne namjestanje,to kasnjenje vas je kostalo polufinala-Holandija je igrala robusno i bez neke veze a dragulj Arda je pokazao kako se igra prelijep fudbal,sto mogu samo igrati igraci prefinjene klase.
Jazuk.

Guest
07.07.2024. 00:17

Dobra Turska, borbena i hrabra ekipa. Malo u nekim situacijama naivna, ali najmladja ekipa na EP, imaju perspektivnu buducnost. Uglavnom pozitivno sam iznenadjen sa njihovim nastupom.
Holandjani imaju talenta puno, e sad hice li to biti dovoljno protiv Engleza, mislim da nece.

Anonymous
07.07.2024. 06:00

Ispali su naši gospodari

Bezimeni
07.07.2024. 08:07

Ako ne savladaš protivnika kada si u prilici tada će on tebe pobjediti kada mu se ukaže šansa pa makar ona prolazila kroz iglene uši. Turci moraju još puno puno raditi ali ako ne budu imali kontinuitet posle ovog EU prvenstva tada će još dugo čamiti za Bosforom. Znao sam da će Nizozemska pobjediti Tursku, tako da nije doviljan samo jedan bljesak već kontinuitet a ovo pogotovu važi za sve nas sa prostora Balkana.

Ibrahimbeg
Reply to  Bezimeni
07.07.2024. 13:53

mi bi trebali organizovati balkansko prvenstvo i samo jedni da idu na evropska i svjetska ili ne ici tamo nikako-igrati se izmedju se-nismo dorasli zapadu ni fizicki ni psiholoski,ni takticki ni s znanjem a slusajuci komentatore utakmica, dobrano ni s mozgom

Sohbet
Reply to  Ibrahimbeg
07.07.2024. 19:43

Problem je u mentalitetu svih ljudi koji su sa prostora nazovimo Balkana. Osobno sam Imao sličnih problema u početku ali kada sam shvatio da moraš dati od sebe ne samo onih 100% već neuporedivo više sreća me nije izdavala. Čim bi se malo opustio slijedila bi kazna. Da bi išao naprijed moraš ili moramo više raditi i zalagati se od onih koje si spomenuo. Obzirom da mi živimo od jednog bljeska rezultati su nemogući ako nema kontinuiteta.

Anonymous
Reply to  Sohbet
07.07.2024. 23:51

Dzeko nikad nije davao 100% a doduše nije ni mogao

Edin Jusic
08.07.2024. 08:24

Holandija puno kvalitetnija od Turske. Turci su dali sve od sebe i vise od svojih realnih mogucnosti, ali i to je nedovoljno. Mozda da je igrao Kokcu u veznom redu imali bi jos vise kontrole na sredinin, ali glupi Turcin dobio zabranu zbog gluposti. Uostalom isto kao i Demirel. Sto se tice Holandije, jako slabo u odbrani, lose pripremljena utakmica, ali imaju Holandezi jak napad i sposobnost da okrenu utakmicu. Tehnicki Holandija mnogo bolja! Kad stisnu Tursku i kad svi Turci moraju igrati, a ne samo Arda, Kadioglu i Chalhanoglu onda tek vidis kolko su Turci losi.

Povratak na članak

Znaš koji su najbolji sastav i taktika za tvoj tim i želiš to podijeliti sa prijateljima?

NAPRAVI SVOJ TIM