FK Željezničar potvrdio je dolazak Huse Karjaševića (26) iz redova Tuzla Citya, dok je Velež potpisao Rodrigo Souza Nascimento (22).

Huso Karjašević novi igrač Željezničara

“Bivši veznjak Tuzla Citya, Huso Karjašević (26), novi je fudbaler Željezničara, a potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

Huso Karjašević je rođen 10. jula 1997. godine u njemačkom Schwelmu. Igrao je za Podrinje i Fortunu Regensburg, a od 2019. godine član je Tuzla Citya. Karjašević igra na poziciji defanzivnog veznog igrača”, saopštili su iz Želje.

“Hvala na dobrodošlici, osjećaj je izvanredan, oduševljen sam i sretan što dolazim u ovako veliki klub, za mene je na Grbavici najbolji ambijent u državi. Atmosfera je sjajna, ekipu poznajem, sa Krpićem sam dobar, prijatelji smo i igrali smo zajedno. Ostale igrače poznajem iz lige i neće biti problema sa adaptacijom. Navijači mogu očekivati igrača koji će davati maksimum na svakom treningu i svakoj utakmici i igrača koji će se žrtvovati za klub jer ovaj klub to zaslužuje”, kazao je Karjašević.

Rodrigo Souza Nascimento novi je fudbaler Veleža

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je brazilski fudbaler Rodrigo Souza Nascimento od danas novi igrač našeg Kluba.

Danas je u Press Room-u stadiona “Rođeni” u prisustvu direktora Kluba Denisa Zvonića potpisan ugovor koji će ovog veznog fudbalera vezati za Rođene do ljeta 2026. godine.

Rodrigo Souza Nascimento rođen je 31. maja 2002. godine u brazilskoj Marabi. Karijeru profesionalnog fudbalera započeo je u omladinskim kategorijama brazilske ekipe Criciuma, da bi potom vrijedno iskustvo skupljao u ekipi Sampaio-MA.

Po povratku u matični klub, odlazi u redove ekipe Confiaca gdje kao posuđen igrač provodi narednu sezonu. U redove mostarskih Rođenih dolazi upravo iz kluba gdje je i započeo svoju fudbalsku karijeru.

Radi se o lijevonogom veznom fudbaleru koji može odgovoriti i odbrambenim zadacima te koji će sasvim sigurno pojačati konkurenciju u timu trenera Damira Čanadija pred sva iskušenja koja naše Rođene očekuju u narednom periodu, kako na domaćoj, a sigurno tako i na evropskoj fudbalskoj sceni”, objavio je Velež.

(Reprezentacija.ba)