Jedan od najboljih mladih fudbalera u Americi Esmir Bajraktarević (19) je za tamošnje medije govorio o mogućem igranju za Bosnu i Hercegovinu.

Esmir je rođen u SAD-u, član je Olimpijske selekcije SAD-a (U23), debitovao je i za A reprezentaciju, ali ima pravo nastupa za BiH zbog svog porijekla.

“Iskreno, veoma sam ponosan što sam Bosanac. Igranje za nacionalni tim je definitivno nešto o čemu sanjam još dok sam bio mali.

Mislim, nisam sada spreman još uvijek da najavim nešto, ili da kažem nešto više, ali da, ponosan sam što sam Bosanac, to bi bilo sjajno“, rekao je Bajraktarević za The Blazing Musket.

Bajraktarević, koji primarno igra na poziciji desnog krila, je ove sezone odigrao 16 utakmica u MLS-u za New England Revolution te zabio dva gola.

Ugovor sa New Englandom ima do 31. decembra 2025. godine uz mogućnost produženja na još jednu godinu. Njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi dva miliona eura.

Inače, Esmir je u maju prošle godine za Reprezentacija.ba portal istakao da bi jednog dana volio igrati za Zmajeve.

Bila mi je čast igrati te utakmice, odrastao sam ovdje, ali ipak nisam ni zaboravio porijeklo. Odrastao sam u bosanskoj kući, kući u kojoj se njeguju naši običaji, već sa pet godina sam gledao Džekine utakmice, haha. Duboko u meni je Bosna i Hercegovina i svakako da bih volio jednog dana igrati za Zmajeve“, kazao nam je Esmir.

(Reprezentacija.ba)