EURO 2024/ Slovenija oduševila svijet sa dva igrača i selektorom iz domaće lige, samo dva igrača rođena van “Dežele”

Selekcija vođena sjajnim selektorom Matjažom Kekom oduševila je fudbalski svijet u Njemačkoj

Povratak na članak
Pretplata
Obavijesti o

16 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Ibrahimbeg
02.07.2024. 23:57

Mi bi takodje morali formirati reprezentaciju sa domacim igracima,onim najboljim i iz sadasnje takozvane,blesav naziv,W…lige ali i najbpoljim iz Prve Lige i Federacije i anamo onih te tek onda popuniti sa najboljim iz svijeta i Evrope.Ja bih cak uzeo talente iz nizih liga ukoliko ih ima i ulagao u BiH fudbal na taj nacin a ne bi dovodio toliko placenika iz Evrope koji cuvaju noge….Hrvatska tako prikuplja nase igrace,mi bi morali da usmjerimo i Hrvate da igraju za nas zajedno sa Srbima-ulaganjem u njih i reprezentaciju a ne ovako,prodajemo ih na zivu vagu.

Anonymous
03.07.2024. 01:37

“U Bosni i Hercegovini za selektora još nijednom nije imenovan trofejni trener iz domaće lige ili domaćeg “centra za edukaciju trenera FS BiH”.”
Ovo nije tacno. Sergej je radio licencu u nasem centru za edukaciju.

Anonymous
Reply to  Anonymous
03.07.2024. 09:12

Dakle “trofejni”

Haris
03.07.2024. 03:38

Nadam se da čemo i mi početi educirati i pošteno kadrovirati i ulagati reprezentaciju bih da vratio Nemanju Bilbiju iz Zrinjskog ,igrače iz Veleža Čatakovića iz Sarajeva ,da bismo otišli na Mundijal 2026 u Sjedinjenim Američkim Državama ,Meksiku i Kanadi 👏, svaka čast slovenci vi nama možete biti primjer . .

Ibrahimbeg
Reply to  Haris
03.07.2024. 06:23

sav stos u tome je da mi ne stvaramo domacu reprezentaciju i ni dalje,bez obzira na smjenu generacija reprezentacija se ne stvara nego se traze igraci koje ce je popuniti,koriste one najbolje a to nije reprezentacija nego cisti biznis u kojem ne ucestvuju ograci iz domacih liga zato sto nemaju dobru trzisnu cijenu tako da je ipak farsa ovo oko stvaranja reprezentacije,nijedan od novih casnih momaka nema veliku cijenu i od njih ne mozemo dobiti velike rezultate cak i da su talentovani oni nemaju kapacitet ni ozbiljnost drugih drzava samo iz razloga sto mi u sustini nemamo svoju nacionalnu drzavu,niko… Read more »

D.N.
Reply to  Ibrahimbeg
03.07.2024. 08:14

Politika
Nacionalizam
U svim sferama života
U svakoj našoj reprezentaciji
Dobro imamo bilo kakvu repku

Ibrahimbeg
Reply to  D.N.
03.07.2024. 13:01

koji to nacionalizam ????/ Vi ste bolesni ljudi.Je li to nacionalizam zato sto muslimani igraju za svoju zemlju…..Hebem vas nesposobne i mutave.Zato i gubimo sve redom.

Anonymous
03.07.2024. 04:24

Kad je srbija sletila u njemacku piksi kaze pilotu ne gasi avion brzo cemo se vratiti

Anonymous
03.07.2024. 09:04

Sve je u organizaciji, Slovenci to imaju. Petev, je koliko toliko u tim našim uslovima stvorio nešto, ako ništa ušlismo u A grupu lige nacija, a onda Vico i Miske, nićim izazvani, dovode zvizgonju Hadziju… Moram reći zvizgonju jer je prvo govorio da ima reprezentacija dobrog materijala i koliko se sjećam da ćemo se plasirati trla la la.. A onda , kada je došlo rezultatsko beznadje , poćeo pričati o spaćeku i tra la la. Jeste, reprezentacija naša uvijek imala uspona i padova ali dovodjenem hadzije , defininitivno smo počeli tonuti… Sada, Barbarez i co, moraju da prvo, ograničimo štetu… Read more »

Anonymous
Reply to  Anonymous
05.07.2024. 17:57

Samo u tome je štos kod nas skijaša. Rad- organizacija. To nam je u krvi, pa nas to definira u svakom pogledu pa i u športu. Ovaj put u nogometu. A, vi imate talente i tradiciju. Želim vam puno uspijeha.

Anonymous
03.07.2024. 09:14

Mi nismo 2022 imali u novembru prijateljsku utakmicu uopste jer je savez pokusavao sa rusijom da pravi kombinacije. Sta dalje pricati, reprezentacija se rusi gdje moze

Vicko je doveo barbareza da izbjegne sankcije amerike ali nece ga spasiti

Mire
03.07.2024. 13:50

Ma ovaj Kek je dobar trener, ima klikere i dobar odnos sa igračima. Većina stvari je do selektora i stručnog štaba a igračima je svejedno gdje igraju. Evo Švica ko beton a svuda ih ima

Ibrahimbeg
03.07.2024. 16:07

Samo muslimani moraju igrati za BiH-radi onih koji nisu muslimani i gubimo.i to upravo radi njihovog nacionalizma, ne daju nam napredak.Autodestrukcija u prici o nacionalizmu prisutna je u potpunosti kod muslimana koji ne daju svojima a daju drugima.
Drugovi muslimani,ovo je fudbal,sport i reprezentacija-ne pricamo o pickama.

Patriot
03.07.2024. 18:31

Kao prvo odkud to da je naša liga jača od slovenske? Pogledamo samo zadnjih 10 ili 20 godina koji su to naši klubov igrali Ligu šampiona ili Uefa kao recimo Maribor? Koji je to naš klub u zadnje vrijeme u prijateljskim susretima pobjedio slovenskog? Da ne pričam o cijeloj organizaciji, sferi fudbala pa čak I o sudijama.. Kod nas Peljto.. Kod njih Skomina, Vinčič sudili finale lige šampiona! Kek je pravi selektor kojeg u Sloveniji boljeg nema a isto tako I kod nas nema sličnog kao Kek osim možda sad Barbarez nadam se! Kakva nam je država. Korupcija na svakom… Read more »

Anonymous
03.07.2024. 23:30

U Sloveniji je svaki kutak uređen i svi imaju mjesto po kvalitetu,kvalifikaciji i talentu,kod nas autoputevi i putevi izgrađeni prošle godine već propadaju u ovoj,nitko ovu zemlju ne voli pa čak i Bošnjaci žalosno,vozim se neki dan prema Sarajevu,pocinčani braniči na autoputu već pohrđali svima su bitniji džepovi od države da nije tako daleko bi dogurali,od ljepote Bosne bi svi od turizma mogli živjeti,ali nemamo mi pameti

Mire
04.07.2024. 01:00

I šta sad, Slovenija lijepa i uređena pa dogurala do osmine finala. Bila je takva i prije Keka pa nije dogurala. Evo i Ukrajina prošla grupu. Jesu li i oni uređeni?

Povratak na članak

Znaš koji su najbolji sastav i taktika za tvoj tim i želiš to podijeliti sa prijateljima?

NAPRAVI SVOJ TIM