Desetine hiljada turskih navijača pristustvovalo je sinoćnjoj utakmici Turske i Nizozemske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, a na kraju su tugovali.

Lale su preokretom s 2:1 savladale Tursku, za koju je takmičenje završeno, a njeni navijači su uoči početka utakmice poslali jasnu poruku UEFA-i tokom intoniranja nacionalne himne.

Svi prisutni navijači su svojim rukama pokazivali pozdrav Sivih vukova, onaj zbog kojeg je junak Turske iz meča osmine finala protiv Austrije Merih Demiral suspendovan, piše Klix.ba.

Odluka UEFA-e o suspenziji Demirala naišla je na žestoke reakcije iz Turske, došlo je čak i do diplomatskog spora Turaka i Nijemaca, a sjajni štoper nije mogao igrati u sinoćnjem meču protiv Nizozemaca.

Gestikulacijom uoči utakmice su Turci tjerali inat i jasno pokazali UEFA-i šta misle o njenoj odluci vezanoj za suspenziju Demirala na dvije utakmice, prenosi Klix.ba.

Podsjećamo, Sivi vukovi su ultranacionalistička skupina i zastupaju ideologiju koja tvrdi da je turska rasa superiorna u odnosu na druge i teže ujedinjinju u jednu zemlju od Balkana pa sve do Kine, napisao je Klix.

@o_g_u_z_01 #berlin#türkiye #türkiyem🇹🇷🇹🇷🇹🇷 ♬ orijinal ses – oguz