FK Sarajevo objavio je saopštenje u kojem ističe namjeru za ulaganjem u rekonstrukciju stadiona Asim Ferhatović Hase.

“Vlada Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Centar i Fudbalski klub Sarajevo zajednički rade na projektu rekonstrukcije stadiona Asim Ferhatović Hase.

Namjera Vlade Kantona Sarajevo i Općine Centar je da se zajedničkim snagama naš najveći stadion u što bržem roku dovede do UEFA 4 kategorije. Treba istaknuti kako je FK Sarajevo vlastitim sredstvima izradio idejni projekat rekonstrukcije, a Grad Sarajevo će finansirati izvedbeni projekat.

Općina Centar već provodi aktivnosti na izdavanju potrebnih saglasnosti i dozvola i čim se steknu potrebni uslovi projekat će se delegirati prema Vladi Kantona Sarajevo.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo bit će najveći finansijer projekta rekonstrukcije, a namjera je da se zajedno sa drugim institucijama sufinansira projekat koji je od krucijalnog značaja za sve navijače i simpatizere FK Sarajevo, ali i sve građane Sarajeva i države Bosne i Hercegovine.

Podrška projektu očekuje se i od Vlade Federacije BiH.

Konačni cilj je stvoriti što bolje uslove za navijače na stadionu Asim Ferhatović Hase, kako bi FK Sarajevo svoje evropske utakmice igrao na domaćem terenu.

Prva faza rekonstrukcije trebala bi biti završena do kraja 2025. godine”, stoji u saopštenju.

Sarajevo je jučer otputovalo u Sloveniju na glavni dio priprema za narednu sezonu.

(Reprezentacija.ba)