Reprezentacija Srbije jučer je remizirala sa Slovenijom 1:1, a stručni konsultant na BHRT-u, Amar Osim, kritikovao je selekciju Srbije.

Kaže da ima puno nelogičnosti u reprezentaciji Srbije.

“Puno manjkavosti u igri, organizaciji, u disciplini. Odavde je to prelako pričati, ali puno je nelogičnosti. Puno je kvaliteta, talenta i želje, borili su se do kraja, vjerovali da se mogu vratiti i vratili su se, ali puno dezorganizacije.

Mali Samardžić ti nije nikakva opcija, a igra u Udineseu. Mlađi je od ovih glavnih i igra u boljoj ligi nego što je turska ili saudijska. Na kraju je nešto i uradio. Ima lijevu nogu dobru skoro kao i Tadić, a ovi im moraju igrati jer su kao zvijezde iako nisu kompatibilni. Tanko”, kazao je Osim.

Potom je Osim govorio da nikada nije vidio da neko u sistemu 3-5-2 igra sa dva beka sa suprotnim nogama.

“Tek mi je to novost. Nikad u životu nisam vidio da neko na 3-5-2 igra s dva beka s kontra nogama, a imaš dva špica kojima je najveći kvalitet igra u šesnaestercu na lopte sa strane.

U istoj akciji imaš Karničnika koji igra za 50.000 eura godišnje i Sergej Milinković-Savića, za kojeg ne smijem ni pomisliti koliko ima. I desi se šta se desi. Karničnik ode do kraja, a ovaj misli ‘ko je ovaj, što bih ja njega čuvao”, kazao je Osim.

Amar Osim je stručni konsultant zajedno sa Slavenom Musom, dok su drugi “tandemi” Igor Janković i Ivan Sesar, te Mensur Dogan i Dželaludin Muharemović.

I stručni konsultant iz Srbije, Rade Bogdanović, oštro je kritikovao Srbiju.