Zoran Zekić (50) novi je trener FK Sarajevo, potvrdio je Bordo tim na zvaničnoj stranici.

Sarajevo je saopštilo da je Upravni odbor na sjednici održanoj u srijedu uvečer imenovao Zekića za novog trenera.

Zekić će tako naslijediti Simona Rožmana na klupi FK Sarajevo, a u glavni grad BiH dolazi zajedno sa svojim članovima stručnog štaba.

U dosadašnjoj karijeri trenirao je moldavski Sheriff, mađarski Diosgyor, albanski Partizani te hrvatske ekipe Slaven Belupo i Osijek. Sa Sheriffom je osvojio tri trofeja – ligu i dva Kupa.

Posljednji angažman imao je u Osijeku, a sa ovim klubom je zauzeo četvrto mjesto u Hrvatskoj i odveo ga u kvalifikacije za Konf. ligu.

Zekić u igračkoj karijeri nastupao za Sarajevo, a prije tri godine je bio kandidat za trenera Bordo tima i tada je govorio za Reprezentacija.ba portal.

“Proveo sam lijep period u Sarajevu i drago mi je što me poslije toliko godina nisu zaboravili. Radi se o najvećem klubu u Bosni i Hercegovini, vrijednom svakog poštovanja, koji ima i sjajne navijače. Da bi sad došao u Sarajevo, moraš se dati 200 posto u taj posao, mijenjati klimu, energiju, igrače…

Mora se više obratiti pažnja na mlađe jer je to jedini ispravan put kojim moraju ići kako klubovi u BiH, tako i u Hrvatskoj. Naravno, uz mlađe, da imaš i trojicu-četvoricu iskusnijih i kvalitetnijih. Čovjek planira, a Bog određuje. Ko zna šta će biti u budućnosti”, kazao nam je Zekić u junu 2021. godine.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16