Sturm iz Graca vratio se na tron austrijskog fudbala.

Dugo se niko u Austriji nije mogao da se suprotstavi Red Bullovoj imperiji. Nakon deset uzastopnih titula Salzburg je predao tron u Bundesligi i to, ni manje ni više, nego Sturmu našeg Jusufa Gazibegovića kojem je to ujedno bio i četvrti naslov u klupskoj historiji.

Da sve više rastu ambicije crno-bijelih svjedoče i priče o gradnji novog stadiona, što će biti mnogo lakše uz garantovanih oko 20 miliona eura na račun samog učešća u Ligi Šampiona, a šuška se također i o potencijalnim pojačanjima za narednu sezonu.

Tamošnji medij “Laola1.at” piše, između ostalog, kako se na radaru Sturma nalazi Muharem Husković koji se jedno vrijeme spominjao i kao potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Radi se o mladom ofanzivcu koji je pod ugovorom sa bečkom Austrijom za koju je u minuloj sezoni u 34 utakmice zabio šest pogodaka i ubilježio jednu asistenciju.

Formacija u kojoj Austrija igra “ne sjeda” najbolje Huskoviću čiji bi potencijal, vjeruju u Sturmu, mogli daleko bolje iskoristiti i pritom profitirati na njemu u budućnosti s obzirom da se radi o igraču koji ima tek 21 godinu.

Huskovićeva tržnišna vrijednost se prema Transfermarktu procjenjuje trenutno na 700 hiljada eura.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16