Direktorica FK Željezničar, Amira Uzunović, potvrdila je dobar finansijski izvještaj kluba u prošloj godini.

“Sa velikim ponosom i zahvalnošću dijelimo izvanredne finansijske rezultate Fudbalskog kluba Željezničar za 2023. godinu. Zahvaljujući nepokolebljivoj podršci i ljubavi naših navijača kao i rada rukovodnih struktura u proteklog godini, klub je ostvario prihode od 8,5 miliona KM i pozitivno poslovanje od 1,595,280 KM.

Pored naših navijača, a posebice “The Maniacs”, izrazitu zahvalnost dugujemo načelniku Općine Novo Sarajevo, Hasanu Tanoviću, i ministru kulture i sporta Kantona Sarajevo, Kenanu Magodi, čija je podrška bila ključna za naš poslovni napredak, pozitivno poslovanje i vraćanje polovine ukupnog duga FKŽ!

Također, ne smijemo izostaviti ni Vladu FBiH na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem koji su donesenim zaključkom o prolongiranju poreznih obaveza osigurali nesmetano odvijanje poslovnih procesa.

Svi rukovodni organi, prijatelji, navijači i simpatizeri zajedno treba da grade svjetliju budućnost za naš klub i bez podjela. Hvala Vam što ste bili i što ste i dalje dio sjajne priče”, napisala je direktorica Želje.

Kompletan finansijski izvještaj kluba možete pročitati ovdje.

Plavi sa Grbavice su izborili opstanak, a u narednom kolu gostuju Igmanu.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16