Mateo Sušić nakon poziva u “A” reprezentaciju BiH

Priliku da debituje za „A“ reprezentaciju BiH u susretima sa Luksemburgom i Švajcarskom imaće i defanzivac moldavskog Seriffa Mateo Sušić.

Dvadesetpetogodišnji defanzivac u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Zrinjski, Istru, Energie Cottbus i Cluj, a bio je član i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Odlične igre u prvenstvu Moldavije nisu prošle nezapaženo i nagrađene su pozivom Mehmeda Baždareviča na okupljanje našeg „A“ tima.

„Osjećaj nakon poziva u reprezentaciju je zaista neopisiv. Nakon nastupa za „U-21“ selekciju, ovo je dokaz kvalitetnog rada i dobrih igara u klubu. Veliko je zadovoljstvo naći se među najboljim igračima koje naša država ima i koje sam do sada gledao na televiziji, poput Džeke, Pjanića i Spahića. To su sada moje kolege iz reprezentacije i presretan sam zbog toga“, rekao je Sušić za nfsbih.ba i dodao:

„Osobno se nadam debiju na ovim utakmicama. Želim da se dokažem i opravdam poziv u reprezentaciju, te na taj način zahvalim selektoru i stručnom štabu što su me uvrstili na spisak našeg “A” tima.“

Predstavljamo trojicu novih reprezentativaca BiH koji bi svoje debije u dresu "A" reprezentacije mogli imati ovoga mjeseca.

Posted by BiH Reprezentacija on Tuesday, 15 March 2016

(Reprezentacija.ba)