Lazio eliminisan iz Europa Lige

Večeras su u terminu od 19,00 sati odigrane tri revanš utakmice osmine finala Europa Lige u okviru čega je nastup upisao naš reprezentativac Senad Lulić.

Iako je Lulićev Lazio nakon remija u prvom meču protiv Sparte iz Praga (1:1) večeras imao prednost domaćeg terena, Sparta je “pokazala zube” i trijumfovala na Olimpicu sa uvjerljivih 0:3.

Gosti iz Češke su iznenadili rimsku momčad i priredili im hladan tuš već nakon 12 minuta igre jer su Dockal i Krejci u roku od tri minute postigli dva gola i tako znatno umanjili šanse Laziju za plasman u narednu rundu.

Sva nadanja “Nebeskoplavih” srušio je Julis u finišu prvog poluvremena kada je postigao gol za, ispostavilo se, konačnih 0:3.

Ekipa Lazija je bila posljednji italijanski predstavnik u europskim takmičenjima, tako da Italijani u narednim fazama Europa Lige i Lige Šampiona neće imati svog predstavnika.

Naš reprezentativac Senad Lulić večerašnji meč započeo je od prve minute i na terenu je proveo svih 90 minuta.

Lulić je bio posljednji bh. reprezentativac koji se takmičio na europskoj sceni, tako da u završnicama Europa Lige i Lige Šampiona nećemo imati priliku gledati nastupe naših reprezentativaca.

(Reprezentacija.ba)