BiH je sinoć u Zenici poražena od Ukrajine sa 1:2 u polufinalu baraža za EURO i ostala bez šansi da se plasira na prvenstvo.

Amar Dedić (21) je počeo susret u startnoj postavi BiH, već u 20. minuti se povrijedio, ali je ‘stisnuo zube’ i izdržao na terenu do 60. minute.

Desni bek Zmajeva se nakon bolnog poraza oglasio emotivnom porukom putem svog Instagram profila.

“Iskreno, pokušavam se nekako sabrati i naći riječi za ono sinoć. Nakon svega što se izdešavalo u zadnjih par mjeseci, od razočarenja i bolnih momenata, ova ekipa se našla i sastala sa jednim ciljem da obraduje naciju i naš narod širom svijeta.

Bili smo jako blizu da ostvarimo san. Realno, zaslužila je ova nacija to, a pogotovo ekipa koja je sinoć pokazala kako se bori i igra srcem za svoju domovinu.

Za kraj, nikada ne smijemo gubiti nadu. Trebamo vašu podršku! Čvrsto vjerujem i siguran sam da će se ova ekipa u budućnosti boriti do zadnjeg da ostvari veliki uspjeh za našu Bosnu i Hercegovinu“, poručio je Amar.

Inače, Dedić je sinoć bio najzaslužniji za jedini gol BiH jer je nakon njegovog udarca gostujući defanzivac skrenuo loptu u svoju mrežu.

Nažalost, Ukrajinci su u 85. i 88. minuti postigli dva gola te stigli do trijumfa.

Dedić, koji je jedan od najboljih igrača Salzburga, za BiH odigrao 13 utakmica i zabio jedan pogodak.

(Reprezentacija.ba)