Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija (24) je danas u norveškom Kvitfjellu u okviru Svjetskog kupa zauzela sjajno deveto mjesto u superveleslalomu.

Elvedina, koja je danas ostvarila najbolji rezultat u karijeri u ovoj disciplini, kazala je nakon utrke da joj je samopouzdanje na veoma visokom nivou.

“Jako sam sretna. Nažalost, utrka spusta je otkazana, ali ovo je meni dobro došlo da imam priliku da se kvalifikujem za finale u superveleslalomu. Trka je bila dobra. Trenutno sam 24. u ukupnom poretku superveleslaloma. Imamo i sutra utrku i nadam se da ću imati dobar plasman i ići u Saalbach.

Nije bilo tako lako. Bila sam na ovoj stazi samo prošle godine i bila sam veoma spora. Stazu ne poznajem kao druge staze u Svjetskom kupu. Moja samopouzdanje je na veoma viskom nivou i bilo gdje mogu skijati jako brzo i dobro”, rekla je Elvedina i dodala:

“Utrke su malo drugačije. Drago mi je da sam pokazala, iako sam iz Bosne i Hercegovine, da mogu napraviti veoma dobar rezultat. Top 10 i Top 5 u Svjetskom kupu. Mislim da je ovo samo početak karijere. Sutra će biti jako bitna utrka. Ipak, osjećam se dobro i mislim da će mi sutra biti lakše i nadam se boljem rezultatu.”

Muzaferija je za kraj istakla i da se nada da će se Svjetski kup uskoro vratiti u BiH.

“Nadam se i da će se Svjetski kup ponovo vratiti u BiH. Organizovali smo veoma dobro prethodne godine Europa kup. Mislim da će trebati još nekoliko godina da se Svjetski kup vrati u BiH.”

Naša najbolja skijašica je u ukupnom poretku na 54. poziciji sa 131 bodom.

U superveleslalomu je na 24. poziciji sa 62 boda, dok je u spustu na 23. mjestu sa 69 bodova.

Muzaferija će sutra od 11,00 sati u Kvitfjellu nastupiti u još jednoj utrci superveleslaloma. Utrku će direktno prenositi Eurosport.

(Reprezentacija.ba)