Nakon jučerašnje utakmice između Sheffield Uniteda i West Hama (2:2) Rio Ferdinand i Joe Cole su govorili o Anelu Ahmedhodžiću koji je odgovorio nekada sjajnom defanzivu Man. Uniteda.

Rio Ferdinand je smatrao da je Anel Ahmedhodžić pred kraj meča napravio penal nad Bowenom, a potom je bh. defanzivac odgovorio:

“Jasno pristrasno. Možete vidjeti na fotografijama koje nisu editovane da sam povučen dole i da gubim loptu iz vida. Očito je sve namješteno kao da je penal za West Ham”, napisao je Ahmedhodžić.

Nakon toga danas se ponovo oglasio Rio Ferdinand.

“Jeste li vidjeli igrača Sheffielda šta je rekao? Joe Cole i ja smo rekli da je penal, a on je došao i govori kako smo pristrasni prema West Hamu. O čemu ti dečko pričaš?

Ako bih prije svega počeo da pričam o tome kako igraš odbranu bio bi na podu. Ako sam prešutio to što se jadno braniš onda bi trebao da šutiš.

Trebao je doći i reći ‘znate šta, situacija nije jasna, ali njegovo mišljenje je tavko’. Nije pristrasno zar ne? Ljudi to ne mogu prihvatiti nekada”, oštro je kazao Ferdinand koji je nakon okončanja igračke karijere čest gost i komentator u engleskim emisijama.

Ahmedhodžić je odigrao 15. meč ove sezone. Sheffield United je posljednji na tabeli sa deset bodova.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16