Zrinjski će u srijedu od 16,30 sati igrati protiv Veleža mostarski derbi u zaostalom susretu trećeg kola PL BiH.

Trener Rođenih Dean Klafurić je na današnjoj press konferenciji najavio veliki derbi.

“Derbi je pred nama i mi se veselimo toj utakmici. Naravno, to je duel velikih rivala, utakmica koja sa sobom nosi tu određenu dozu strasti posebno kod navijača što se opet reflektuje i na igrače. Mi u ovu utakmicu moramo ući kao u svaku, jer je to jedini ispravni pristup u fudbalu, a to naši igrači znaju.

Zrinjski je ekipa koja stvarno igra dobro, pogotovo s utakmicama u Europi sa kojima dobili jedno dodatno samopouzdanje. Međutim, radi se o derbiju. U derbiju nema favorita, a mi naravno u svakoj utakmici pokušavamo igrati na pobjedu”, kazao je Klafurić i kratko se osvrnuo na suđenje:

“Mi smo u klubovima u službi igrača. Sudije na utakmici su u službi igrača i oni diktiraju uvjete, ritam utakmice i kriterij suđenja. Naravno, greške se dešavaju, ali bitno je da kriterij bude ravnopravan.”

Kapiten Denis Zvonić ističe da su njegovi saigrači i on motivisani i željni dokazivanja.

“Atmosfera je dobra u ekipi. Momci su motivisani i željni dokazivanja, žele dati maksimum, žele pokazati što smo to sve radili s našim trenerom u ovoj pauzi.

Želimo našu pozitivnu seriju nastaviti. Svaki derbi nosi pritisak na svoj način. Ipak, kada krene utakmica trebamo se fokusirati samo na fudbalske stvari.”

Utakmicu Zrinjski – Velež sudit će Darko Gedžić iz Brčkog.

Meč direktno prenosi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16