Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Savo Milošević, bio je gost na N1 televiziji gdje je govorio o popularnim Zmajevima.

Selektor je dva dana sa momcima, a dao je i prve dojmove o radu sa njima.

“Ja sam prezadovoljan. Mislim da je bolja situacija od one što sam očekivao s obzirom na rezultate. Oni diktiraju raspoloženje u svakoj ekipi, ali momci su profesionalci i posvećeni su. Vidjet ćemo kako će biti na utakmicama, jer je ona najbitnija.

Ipak, zadovoljan sam atmosferom. Želim tu mnogo smijeha, želim ozbiljnost prije svega, ali da bi momci mogli dati 100% moraju biti zadovoljni i sretni. Tražimo od njih da budu pozitivni i sretni, a u takvoj situaciji možemo biti pravi.”, rekao je Milošević.

Ko je zadužen za najbolju atmosferu na terenu?

“Pored standardnih golmana koji su uvijek zainteresovani za šalu. Jučer smo imali trening s njima u kojim smo bili u “klinču”. S Hamulom se borimo, ali kažu da je popravio bosanski jezik. S njim imamo anegdota, ali ne bih to baš sada”, rekao je selektor uz osmjeh.

Pokazao vještine na treningu, a kroz šalu je govorio i da li bi na terenu mogao pomoći Zmajevima.

“Prošlo je mnogo vremena, eh da bi moglo tako… Nije realno. Volim loptu kao i kada sam bio mali dječak, stalno je bila sa mnom. Kada izađem na teren volim da se družim s loptom.

Početak treninga kondicioni treneri rade s ekipom, pa imam vremena da se zabavljam s loptom. Ali profesionalno, moralo bi da me čekaju dva auta kliničkog centra. Fudbal je mnogo napredovao, pogotovo u zadnjih 10 godina”, ističe Milošević.

Prisjetio se i Ivice Osima, ali i govorio da li osjeća dozu odgovornosti prema Zmajevima zbog legendarnog Štrausa sa Grbavice.

“Prvo mi je jako žao, bio bih mnogo sretniji da je Švabo tu. Meni bi bilo mnogo lakše jer on stvari bolje razumije bolje od svih. On je imao viziju, ali i karakter da ostane na putu bez prepreka. On je imao one koji se nisu slagali jer jedan čovjek ne može pobijediti sve, ali je istrajao.

On je razmišljao 15-20 godina prije drugih i ono što je on prepoznavao u igri ljudi su počeli koristiti za 20 godina. Žao mi je što nije tu, meni je bio prvi trener i uveo me u prvi tim Partizana. Znate koliko to znači za jednog klinca, jer nije lako ući u prvi tim pogotovo u tim godinama. Važnost Švabe u mom životu je mnogo veća i mislim da je on s nama tu uvijek”, rekao je selektor BiH.

Cijeli razgovor Miloševića za N1 možete pogledati ovdje.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16