Bosanskohercegovačka seniorska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 16. i 17. septembra igrati meč prve Svjetske grupe Davis Cup takmičenja protiv pete selekcije svijeta, Njemačke.

Za predstojeći Davis Cup meč prve Svjetske grupe između Bosne i Hercegovine i Njemačke selekcije objavljene su nominacije timova.

Za Bosnu i Hercegovinu nastupati će: Nerman Fatić (209), Damir Džumhur (211), Mirza Bašić (584), Andrej Nedin i Tomislav Bekić (119 doubles ranking), selektor Zoran Zrnić.

Davis Cup reprezentacija BiH će se okupiti u nedelju (10.09.) u popodnevnim satima, kada će imati i svoj prvi trening u Mostaru.

Njemačku tenisku reprezentaciju će predvoditi Alexander Zverev, jedan od najboljih tenisera svijeta (trenutno 12 igrač svijeta), Daniel Altmaier (53), Yannick Hanfmann (54), Kevin Krawietz (13 doubles ranking i Tim Puetz (24 doubles ranking) dok je Selektor Michael Kohlman.

Njemački tim je svoj dolazak planirao za ponedeljak (11.09.). Peta teniska sila će u Mostar doputovati sa delegacijom koja će brojati preko dvadeset (20) osoba, što dovljno govori o važnosti ovoga meča za goste iz Njemačke.

Pripreme za predstojeći duel će trajati do petka 15.09. kada će se obaviti izvlačenje parova za predstojeći meč.

U subotu 16.09. mečevi počinju u 12.00 sati, dok su nedeljni mečevi po rasporedu od 10.30 sati.

Sve posjetioce očekuje vrhunski teniski spektakl. Pred našim momcima je veoma težak zadatak, te ovim putem pozivamo sve navijače i ljubitelje tenisa da svojim prisustvom pomognu našim momcima da izbore prolaz dalje.

Ulaznice su u online prodaji po cijeni od 20 KM.

(Reprezentacija.ba)