U naredna četiri dana bit će odigrano 6. kolo Premijer lige BiH.

Kolo će otvoriti fudbaleri Borca i Zvijezde 09. Iako se meč trebao igrati u Ugljeviku, klubovi su dogovorili zamjenu domaćinstva, pa će tako susret biti odigran u Banjalucu, u petak od 19:00 sati.

Glavni sudija na meču je Dragan Todić iz Doboja, a meč je u direktnom prijenosu na Areni Sport.

U subotu su na rasporedu dva meča. Prvo će od 19:30 sati Posušje na Mokrom docu dočekati Slogu Meridian. Meč će suditi Sabrija Topalović.

Večernji susret odigrat će GOŠK i Sarajevo. Bit će to prva utakmica u historiju pod reflektorima u Gabeli. Susret počinje u 20:45 sati uz prijenos na Areni Sport. Pravdu će dijeliti Frano Jelić.

U nedjelju ćemo također pratiti dva susreta. Tuzla City i Igman igraju od 19:45 sati. Glavni arbitar je Mirza Kazlagić, a ovaj meč nije u TV prijenosu.

U istom terminu igra se derbi kola. Velež u Vrapčićima dočekuje Željezničar uz prijenos na Areni Sport. Susret će suditi Miloš Gigović.

Posljednji susret 6. kola igra se u ponedjeljak u 20:00 sati kada Zrinjski dočekuje Široki Brijeg u velikom hercegovačkom derbiju. Susret će prenositi Arena Sport, a pravdu dijeliti Antoni Bandić.

Tabelu, raspored i statistiku Premijer lige BiH pogledajte na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16