U naredna četiri dana bit će odigrani peto kolo Premijer lige BiH.

Jedan susret se igra u petak, dva u subotu, dva u nedjelju i jedan u ponedjeljak. Četiri od šest utakmica je u TV prijenosu.

FK Borac – FK Sloga

Utakmica se igra na Gradskom stadionu u Banjaluci s početkom od 20:00 sati. Meč je u TV prijenosu na Areni Sport, a glavni sudija je Admir Musić iz Sarajeva.

FK Igman – HŠK Posušje

Subotnji dan Premijer lige BiH otvaraju Igman i Posušje. Ova dva tima igraju u Konjicu od 17:00 sati bez direktnog prijenosa. Pravdu na meču dijelit će Luka Bilbija iz Prijedora.

FK Željezničar – FK Tuzla City

Željezničar na Grbavici dočekuje Tuzlu City u subotu od 20:45 sati. Arena Sport prenosi ovaj susret koji će suditi Josip Martinović iz Čapljine.

NK Široki Brijeg – NK GOŠK

Komšijski susret odigrat će Široki Brijeg i GOŠK u nedjelju od 19:30 sati. Glavni sudija na meču je Irfan Peljto iz Sarajeva, a ovo je jedan od dva susreta koji neće biti u TV prijenosu.

HŠK Zrinjski – FK Zvijezda 09

Prvak BiH u nedjelju igra svoj meč 5. kola PL BiH. U goste im dolazi Zvijezda 09, a utakmica se igra od 19:45 sati. Arena Sport prenosi meč, a glavni sudija bit će Ermin Sivac iz Zenice.

FK Sarajevo – FK Velež

Derbi kola igraju Sarajevo i Velež u ponedjeljak od 21:00 sati. Meč na Koševu je u TV prijenosu na Areni, a sudit će Dragan Petrović iz Banjaluke.

Tabelu, raspored i statistiku Premijer lige pogledajte na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16