Edin Džeko govorio je za BHT1 nakon šokantnog poraza BiH od Luksemburga (0:2) u okviru četvrtog kola grupe J kvalifikacija za EURO.

“Mislim da ova utakmica nije katastrofa. Oni su nas zasluženo pobijedili. U svakom pogledu su nas nadigrali, taktički, tehnički i fizički.

Primili smo golove nakon naših greški, ali nismo ništa napravili. Imam osjećaj da su se igrali s nama u svakom segmentu igre”, kazao je Džeko i dodao:

“Primili smo rano gol i morali smo napadati. Mislim da smo ovu utakmicu izgubili svi zajedno. Meni je tužno samo što nismo uspjeli da napravimo pritisak koji znamo u Zenici.

Nismo pravili šanse. Fizički im nismo mogli parirati. Bili su brži i osvajali duele.”

Dijamant je još jednom ponovio da su gosti tehnički i taktički bili bolji.

“Mi smo umorni zbog kraja sezone, ali su i oni. Tehnički i taktički im nismo parirali. Kada se desi toliko tih stvari, onda ne možeš da dođeš do rezultata.

Nismo se nudili i otvarali. Nažalost, nije nimalo bilo dobro. Ja sam sinoć potencirao da je Luksemburg dobra ekipa i to se vidjelo i večeras. Oni su bili jako dobri, ali mi nismo bili ni blizu našeg nivoa.”

Govorio je i o mladim igračima:

“Mi imamo mnogo mladih igrača. Sigurno da nije lagano mladim igračima kada se rano primi gol. Opet, možda je normalno da bude tog straha.

Moramo raditi i gledati pozitivno. Ponavljam, nije bilo dobro i moramo se svi zapitati šta smo dali u ovih 90 minuta igre. Svako treba da analizira sam sebe.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16